header bclandegem

Intraclub

Wegens de gekende problematiek van het Corona-virus zal er dit seizoen helaas niet meer gebadmintond kunnen worden. Er werd dan ook beslist om dit jaar géén intraclub winnaar aan te duiden.

Volgend seizoen beginnen we met nieuwe moed!

afgelast

 

Reactie toevoegen
Test

Test

Testje

 
Reactie toevoegen

4H: een update

Bij 't schrijven van dit artikel is 4H bijna door zijn heenronde. Met 3 overwinningen en één nederlaag kan de gloednieuwe kapitein best tevreden zijn.

In de eerste match kregen we Latem tegenover ons, die een nieuwe ploeg hadden opgestart. Nog een beetje plankenkoorts aan de overkant en een ideaal seizoensbegin voor ons!

Lembeke liet zich niet zo makkelijk kisten: het stond 2-2 na de dubbels en de enkels beslisten over winst of verlies. Helaas viel het enkeltje aan de verkeerde kant: zowel Lowie als Niels delfden het onderspit in de derde set, waardoor we met 5-3 de boot ingingen.

In de volgende thuismatch bleek 4Ghent een taaiere klant dan vorig seizoen. In de dubbels werd met veel moeite een 3-1 voorsprong uitgebouwd. Lowie won zijn enkel, maar vervolgens gingen Bart en Niels onderuit. Alle druk op de nieuwbakken competitiespeler Geoffrey om toch die overwinning uit de brand te slepen. Na een enorm slopende tweede set bleek het vat bij de 4Ghent speler iets meer af: 5-3 winst!

Gisteren mochten we dan op bezoek bij de andere Gentse ploeg. De dubbels gingen relatief eenvoudig naar ons, behalve bij Gino en mezelf. We besloten het iets spannender te maken dan nodig en haalden de overwinning binnen met 27-25 in de derde set! De enkels werden even vlot binnengehaald, waardoor we met een droge 0-8 huiswaarts keerden.

Volgende woensdag staat een thuismatch tegen Wetteren op het menu: zij lieten nog niets liggen, dus dat belooft best wel spannend te worden....

Reactie toevoegen

Einde heenronde 4H

Terwijl Couckie van het leven geniet aan de andere kant van de aardbol, speelde 4H nog zijn laatste match van de heenronde. Met Wetteren kwam de leider op bezoek. Winst betekende dat we zélf de eerste plaats overpakten... Maar goed, iets met een vel en een beer uiteraard.

De ploegopstelling lag al even vast, maar moest last-minute worden omgegooid: Luc bleek te ziek om te kunnen meespelen. Een kort teamoverleg later besloten we Niels en Lowie drie matchen te laten spelen. De jeugd aan de macht, nietwaar?

Lowie en ik beten de spits af tegen een C2-C1 duo. De eerste set ging vlot naar ons, maar de motor sputterde in set 2. De derde set was enorm spannend, maar met een ultieme eindsprint behielden we ons perfect rapport in de heenronde! Ook Niels en Geoffrey maakten het razendspannend: Nipt verlies in set 1 met nog niptere winst in set 2 leverde uiteindelijk een makkelijke derde set op!

Vervolgens mocht Gino beginnen aan zijn twee wedstrijden. Aangezien we nog steeds maar één Gino hebben moesten deze dus na elkaar gespeeld worden. De eerste match met Niels ging heel vlot. Zelfs iets te vlot, want de tegenstanders fietsten in no time naar hun eerste winst van de avond. De match met Lowie bleek wel goed uit te draaien en zo haalden we met een 3-1 voorsprong  de enkels.

Ondertussen was ikzelf begonnen met de eerste enkel. De start was verre van denderend: onmiddellijk een 0-12 achterstand en set 1 was al weg. In de tweede set kon ik gelukkig het niveau wat opkrikken en was alles te herdoen. De beslissende set was enorm zenuwslopend: we lieten elkaar amper los en het verschil bleef enorm klein. Gelukkig was het tweede matchpunt het goede: voor mij! 4-1 en punt binnen.

Ondertussen was Niels aan't spelen op de tweede enkel: een slechte eerste set werd gevolgd door een veel betere tweede, die nipt werd verloren. Ook Geoffrey verloor voor het eerst: tegen jong geweld uit Wetteren moest hi de duimen leggen in drie sets. Gelukkig wist Lowie het vijfde punt binnen te halen: een erbarmelijke eerste set werd gevolgd door twee goeie sets, met winst tot gevolg!

Conclusie:

- Eerste na de heenronde!

- Vijf cakes is net iets teveel voor den après

-  ... Maar ze waren wel overheerlijk!

 

Groeten,

 

De teamcap'

 

Reactie toevoegen

Gino temt Bart (a.k.a. 4H @Gentse)

Een prachtige zondag zorgde vooral voor veel files en overvolle treinen van en naar de Kust. 4H blies echter verzamelen voor een uitwedstrijd tegen Gentse. Luc was nog niet voldoende hersteld van zijn blessure, dus ondergetekende was kapitein-ad-interim voor deze korte verplaatsing. Samen met kampioen Christophe, Niels, Gino, Lowie en Bart zorgde dat voor een onuitgegeven opstelling. Gentse was ook niet meer dezelfde ploeg die we in oktober met 8-0 naar huis stuurden. Op papier ging het een evenwichtige match worden: Allebei de ploegen hadden 2 C2's in de rangen.

Christophe en ik beten de spits af op dubbel 1, terwijl Gino & Niels aan de slag gingen op dubbel 3. Wij moesten helaas de duimen leggen in twee nipte sets, waarbij het matchpunt een voorbeeld was van de konijnenpoot die de tegenstanders op zak hadden: een smash tegen het netrandje,die er dan nét overrolt... Op het andere terrein waren de eerste twee sets netjes verdeeld, maar in de derde set lukte er niets meer voor Landegem: een vrij harde afstraffing en zowaar 0-2 achter. De kapitein-ad-interim begon het toch wat somber in te zien, aangezien de enkels niet echt de grootste specialiteit zijn van 4H.

De tweede dubbels: ik mocht nu met Lowie aantreden tegen hetzelfde duo. Ditmaar liep het een pak beter, met een spannende driesetter tot gevolg. Deze keer konden we die wel winnend afsluiten!
Ondertussen was ons laatste koppel bezig aan hun match. Gino had Bart gevraagd om alleen maar iets te zeggen als het nodig is en wonderwel lukte dat nog ook. Ze kropen door het oog van de naald in hun eerste set: een 13-19 achterstand werd nog omgebogen naar 22-20 winst. De tweede set was iets minder spannend, maar ditmaal ook in het voordeel van Landegem en zo hingen de bordjes terug gelijk.

Christophe had helemaal geen problemen met zijn (ongemotiveerde) tegenstander: twee korte sets zorgden niet eens voor zweetdruppels bij onze invaller van dienst.  Niels zag daarentegen sterretjes tegen zijn tegenstander, waardoor het terug 3-3 werd.
Alles hing dus af van Lowie en Bart. Lowie ging er als een wervelwind vandoor - wat een oma op de supportersbanken niet kan doen! - en liet de tegenstander een flink pak lopen. Zelfs met wat jeugdige overmoed op't einde van de eerste set werd er toch nog gewonnen. In set 2 stond er helemaal geen maat meer op Lowie en bracht hij het eerste punt binnen! Oma is altijd welkom op de volgende match =)

Ondertussen had "Joker" Bart het knap lastig in de laatste enkel. Het werd een lange strijd, vol pluimen buiten, pluimen in het net, stress én zuurstoftekort. Maar de joker stelde niet teleur: hij trok ditmaal aan het langste eind en haalde de overwinning nipt binnen! De 5-3 overwinning betekent dat we dit seizoen minstens derde eindigen. Met nog twee matchen te gaan is nog alles mogelijk... De volgende match is ditmaal thuis, tegen 4Ghent.

Uitslag

Reactie toevoegen